Versenyzőink

Mi egy 2009 óta működő azonosnemű versenytánc egyesület vagyunk. Fiatalok, akik rendszeresen edzünk, és a nemzetközi azonosnemű versenyeken eredményesen szerepelünk. Olyan tanároktól tanulhatunk, akiknek neve mindenki számára ismerősen cseng a versenytáncban (Inotai Csaba, Vyshetravskaya Margarita, Zsigovics István és Katona Zsuzsa).

Bea és Kata

"Mi is mint általában azok akik felnőttként ismerik meg a tánc örömét, mindketten hobbytáncosként kezdtük. Bea az első magyar azonosnemű tánciskolában az Eklektikában ismerkedett a ritmussal Darabos Gergő szárnyai alatt. Kata pedig az Eklektika tánciskola megszűnésével keletkező űrt kitöltő Gemini tánciskolában csiszolta a lépéseit Gyöngyösi Csaba vezetésével. 2007 elején kezdtünk el Zsigovics Pisti embertpróbáló vasárnapi versenyfelkészítő óráira járni. Itt találkoztunk egymással. Ekkora már eldöntöttük, hogy a versenytáncot is kipróbálnánk, csak pár kellett hozzá. Mindketten kipróbáltuk a versenyzést más párokkal, de a sikeres közös munkához és a fejlődéshez a tánc szeretetén kívül sok minden szükséges. Egyformán elszántak voltunk, hasonló célokkal és problémákkal. Miért ne lehetnénk jó páros? Így kezdtünk el együtt táncolni 2008-ban. Alkatunkból adódott, hogy a standard táncok mellett döntöttünk. Első versenyünk a Német Bajnokság volt Münchenben 2008 május elején. Azóta közel 20 versenyen vettünk részt együtt Bécsben, Berlinben, Londonban, Párizsban, Koppenhágában, Kölnben és Budapesten. Az első versenyünkön még D osztályban szerepeltünk, mostanra hála a kitartó gyakorlásnak és edzőink munkájának már B osztályban táncolunk."

Bea és Réka

Bea gyerekkora óta évekig sikeresen versenyszerűen táncolt, míg 8 év kihagyás után a budapesti Csárdás Kupa élményének hatására úgy döntött, hogy újrakezdi a táncot az azonosnemű mezőnyben. Réka 2003-ban kezdett el táncolni az Eklektika kávézó hátsó udvarában lévő lepukkant teremben, ahol Darabos Gergő óráin rendszerint fergeteges volt a hangulat. Együtt 2007 óta edzünk és versenyzünk. Nagy szerencsénkre még a Gemini tánciskolában mutatott be egymásnak Gyöngyösi Csaba, aki meglátta bennünk a versenypárt. Nem volt egyszerű összecsiszolódni, de a kitartó közös munka, a sok edzés és verseny egy nagyon eredményes, lendületes párrá, valódi barátokká kovácsolt bennünket. Ezt nagyrészt edzőinknek, Inotai Csabának, Zsigovics Pistinek és Katona Zsuzsinak köszönhetjük. Első közös, 2007-es bécsi versenyünktől fogva standardből A osztályban versenyzünk, és rendszerint dobogósok vagyunk. Latinozni később kezdtünk el, kezdetben B osztályban indultunk, de Vyshetravskaya Margarita edzőnk segítségével hamarosan sok-sok érmet szereztünk A osztályban is. A sikereken túl összeköt bennünket a tánc szenvedélye, a mozgás szabadsága és az öröm, amit a parkettán együtt megélhetünk.

Anita és Eszter

Az új év gyakran új dolgokat szül és változásokat is hoz, így Anita és Eszter úgy döntöttek 2016 Januárjában, hogy megpróbálják együtt a versenyzést. Első közös versenyük tavasszal volt Berlinben, ahol D osztályban három párt megelőzve a 6. helyen végeztek.

Anita és Lívia

Anita és Lívia idén kezdtek el együtt táncolni a Charme színeiben. Stílusukat a változatosság jellemzi, hiszen megtestesítik azt, ami a Charme legfőbb szellemisége: nincs egyikük sem elkötelezve kifejezetten a vezető vagy a követő szerep mellett, mindketten táncolnak mindkettőt és a soraik közben váltogatják a szerepeket.

Réka és Eszter

Réka 2013-ban, Eszter 2014 elején kezdett el táncórákra járni együtt pedig 2014 nyarán kezdtek el versenyre készülni. Első megmérettetésükön sikeresen vették az akadályokat, a 2015-ös Bécsi versenyen 3. helyezést értek el Standard D osztályban.